Ga naar inhoud

Wat is een WA Autoverzekering

Wat is een WA verzekering?

Een WA verzekering is een autoverzekering die in Nederland verplicht is voor iedereen die een voertuig bezit. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en met een WA verzekering bent u dus gedekt tegen het risico van aansprakelijkheid. Hiermee wordt zaakschade en letselschade gedekt die u een ander toebrengt met uw voertuig.

Verschillende soorten van de WA verzekering

Over het algemeen heeft u bij het afsluiten van een autoverzekering de keuze uit verschillende soorten dekkingen als het gaat om de WA verzekering. Hierbij heeft u doorgaans de keuze uit:

  • WA verzekering (basisdekking, verplicht)
  • WA verzekering + beperkt casco
  • WA verzekering + volledig casco

Met de verplichte WA verzekering bent u dus gedekt tegen letselschade en zaakschade die u met uw voertuig een ander toebrengt. Hiermee worden over het algemeen bedragen tot 2.5 miljoen vergoed als het gaat om schade aan de auto en bedragen tot 5 miljoen als het gaat om lichamelijk letsel wat u een ander toebrengt.

Wilt u echter ook gedekt zijn tegen schade aan uw eigen auto door middel van externe factoren dan is het verstandig om een WA verzekering + beperkt casco te nemen. Hiermee bent u gedekt voor schade aan uw auto door zaken als:

  • Diefstalschade
  • Stormschade
  • Schade door brand

Tenslotte is er ook nog de WA verzekering + volledig casco die ook wel de All risk verzekering wordt genoemd. Hiermee bent u naast alle bovenstaande zaken ook nog eens verzekerd voor schade aan uw eigen auto die u zelf veroorzaakt. Hierbij kunt u denken aan schade die voortkomt uit het van de weg geraken of het botsen of slippen en het te water raken. Deze verzekering is verstandig om af te sluiten wanneer u een nieuwe auto koopt.

 

Het online afsluiten van een WA verzekering

Wanneer u een WA verzekering wilt afsluiten kunt u dit het beste online doen. Hier vindt u alle benodigde informatie over de dekking en service van verschillende autoverzekering aanbieders en kunt u een goede keuze maken over welke verzekering u precies wilt. Daarnaast krijgt u bij veel aanbieders een korting op uw premie wanneer u online een WA verzekering afsluit!