Ga naar inhoud

Verzekeringsmarkt bij zelfrijdende auto nog meer op de schop

zelfrijdende rechter

Dat de komst van de zelfrijdende auto de verzekeringsmarkt compleet zou veranderen, was al bekend. Maar de omwenteling is nog groter dan verwacht, zo concludeert Autoverzekering.net.

Negentig procent van de auto-ongelukken gebeurt door een fout van de bestuurder. Zo blijkt uit gegevens van DAVI. Weliswaar vinden bij zelfrijdende auto’s daarom minder ongelukken plaats, maar als er een botsing ontstaat heeft dit vaak wel grotere gevolgen.

Ook bij een autonome auto is een ongeluk niet uit te sluiten, omdat de software in de auto gehackt kan worden of last kan krijgen van een bug. Doordat dit type auto’s dichter op elkaar rijden en niet per se afremmen na een fout, kan een incident grotere gevolgen hebben.

Een verzekering is daarom ook bij een zelfrijdende auto essentieel, maar als dit type eenmaal geïntroduceerd wordt op de markt dan verandert dit de verzekeringswereld aanzienlijk. Niet alleen omdat er rekening gehouden moet worden met andersoortige ongelukken en premies, maar ook omdat de verzekeraars zelf een ander gezicht aannemen. Dat meldt Investor’s Business Daily op basis van een rapport van Morgan Stanley and Boston Consulting Group.

Nieuwe spelers in verzekeringen

De groep deed een enquête waarin werd gevraagd aan consumenten of ze een autoverzekering zouden overwegen van een nieuwe partij, als de zelfrijdende auto op de markt komt. 26 procent van de consumenten gaven aan een verzekering af te willen sluiten bij bedrijven als Apple, Google, Amazon, Verizon Communication en Tesla Motors; mochten zij deze aan gaan bieden.

Hoewel dit momenteel nog niet het geval is, zou dit in de toekomst kunnen veranderen. Bedrijven als Google en Amazon werken aan zelfrijdende auto’s of de programmering ervan. “Omdat de tech-giganten veel informatie kunnen verzamelen via hun software over klanten, zijn zij mogelijk in staat om een competitieve en op maat gemaakte verzekering aan te bieden”, zo vermeldde het Consulting-rapport.

Dit betekent wel dat het landschap er compleet anders uit gaat zien. “De globale autoverzekeringsmarkt, ter waarde van 400 biljoen dollar, zal nieuwe spelers kennen”, aldus de Consulting-groep. Deze verwacht dat deze “verstoorders” 20 procent van de markt zullen opeisen.

Of de consumenten die aangaven via bedrijven als Google te willen verzekeren hier straks echt toe in staat zijn, is nog wel de vraag. “Het is makkelijker voor een bedrijf met diepe zakken zoals Ford om een zelfrijdend voertuig te bezitten en verzekeren, dan dat de bestuurder hiervoor opdraait”, aldus technologie-website Ars Technica tegen Compare.com. Experts verwachten dan ook dat een “gewone” bestuurder niet zo snel een zelfrijdende auto kan kopen, maar deze eerder zou lenen.