Ga naar inhoud

Verkeersboete van toerist vaker op de deurmat

Een snelheidsovertreding in Duitsland of door rood rijden in België. Voorheen kwam een buitenlandse bestuurder vrij makkelijk onder een boete uit. Maar de Europese Unie doet er alles aan om deze toch thuis op de mat te krijgen.

Een boete is geen prettig aandenken aan een vakantie. Lange tijd kwamen toeristen er vrij gemakkelijk van af. De brief met de boete arriveerde vaak niet en dat scheelde een hoop geld. Maar verkeershandhavers zijn het zat. Ze zoeken naar manieren om beter samen te werken met andere landen. Zodat de boete uiteindelijk gewoon aankomt op de juiste bestemming.

Zo heeft de Belgische overheid onlangs een nieuwe website gelanceerd, waarop alle overtredingen worden geregistreerd. Dat meldt de Vlaamse nieuwswebsite HLN. Jaarlijks zijn er in België zo’n 117.530 bestuurders die te hard rijden. Slechts 63 procent daarvan wordt beboet. Een deel van die wegpiraten komt niet uit België, maar is bijvoorbeeld Nederlands.

Door alle overtredingen beter bij te houden, hoopt de Belgische overheid minder geld mis te lopen. Dit zou 82 miljoen euro extra in de staatskas moeten opleveren. Daarnaast worden verkeersovertreders dan pas daadwerkelijk bestraft. Iets waar ook de Europese Commissie zich hard voor maakt.

Nieuwe boete tool Europese Unie

Volgens de Commissie hebben buitenlandse bestuurders een drie keer meer kans op een overtreding in een EU-land. 15 procent van de snelheidsovertredingen worden gemaakt door autorijdende toeristen. Omdat zij tot nu toe niet altijd worden beboet, wil Europa gaan werken met een “beter” systeem.

Het gaat om een tool, waarbij Europese landen automatisch toegang krijgen tot elkaars kentekenregister. Daardoor is de overtreder makkelijker op te sporen.
De meeste landen hebben zich al hierbij aangesloten. Alleen Ierland, Engeland en Denemarken hebben uitstel gekregen tot mei 2017 om het nieuwe systeem te regelen.

Met het systeem van de EU, dat Cross Border Enforcement wordt genoemd, moet het makkelijker zijn om de overtreder vervolgens een brief thuis te sturen waarin de boete en betaalgegevens worden vermeld. De brief is in de taal van de autobezitter, om het een beetje makkelijker te maken. Alle informatie over het ongeluk moet er duidelijk instaan.

Ook zit er een antwoordbrief bij, die de eigenaar kan terug sturen. Bijvoorbeeld als deze zelf niet de beboete bestuurder is. Bezwaar tegen de boete kan ook nog worden gemaakt, maar hiermee dient niet te lang worden gewacht. Wie de brief simpelweg negeert, riskeert een hogere boete of zelfs een gevangenisstraf. Hiervoor waarschuwt het Nederlandse incassobureau CJIB.

Verschillende bedragen

Een overtreding is in het buitenland soms al snel gemaakt, omdat de verkeersregels verschillen van wat een toerist in eigen land gewend is. Zo meldt de ANWB dat Nederlandse toeristen de meeste boetes krijgen in Italie, tijdens het zoeken van een parkeerplekje. Daarbij rijden ze soms meerdere keren illegaal de milieuzone binnen.

Hoeveel de boete uiteindelijk bedraagt, verschilt per land. In Frankrijk lopen boetes bijvoorbeeld aardig snel op. Autobestuurders moeten hier, net als de Fransen, al betalen bij een snelheidsoverschrijding van 1 kilometer per uur. Wel wordt er rekening gehouden met een correctie van 5 kilometer per uur, bij een maximale snelheid van 100 kilometer per uur.

De Franse boete bedraagt dan 90 euro binnen de bebouwde kom en 46 euro daarbuiten. Bij de Belgische buren ligt een klein vergrijp in het verkeer ook al snel op een bedrag van 55 euro. In Duitsland varieert dat bedrag wat meer, van 5 tot 55 euro voor een kleine overtreding.

Of een toerist dit na invoering van het nieuwe systeem vaker ook daadwerkelijk moet betalen, valt nog te bezien. Zo doen momenteel dus nog niet alle landen aan het systeem mee en registreren flitspalen bijvoorbeeld niet altijd duidelijk het kenteken.