Ga naar inhoud

Mobiel schade melden is de toekomst

Eén jaar na het lanceren van de mobiel schade app door het Verbond van Verzekeraars in samenwerking met politie en verkeerskundig ICT-bureau VIA, kan worden geconcludeerd dat de app veelvuldig wordt gebruikt en dus op weg is om een groot succes te worden.

 

Hoe werkt de mobielschade app?

De mobielschademelden app is eenvoudig in gebruik aan de hand van een stappenplan. De app kan worden gebruikt voor eenzijdige en tweezijdige verkeersongevallen. Wanneer er sprake is van een tweezijdig verkeersongeval moet de schade worden gemeld op één telefoon, en de andere partij kan de melding bevestigen met een sms-controle. Vrijwel alle grote verzekeringsmaatschappij zijn aangesloten bij de app. Het initiatief wordt dan ook breed gesteund door deze maatschappijen. Het doel van de app is niet alleen om schades te registreren, maar ook om gevaarlijke verkeerssituaties te markeren. Door ongevallen in kaart te brengen kunnen hulpdiensten aan de slag gaan om de verkeerssituaties te verbeteren.

In tegenstelling tot de eerdere (niet succesvolle) poging van het verbond is deze app beter in gebruik en draait goed. Rudi Buis, woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars vertelt aan autoverzekering.net: ‘Per maand komen er zeker honderden tot duizenden meldingen via de mobiele schade app binnen’. Er kan dus gesproken worden van een succesvol gebruik van de app.

Daarentegen geeft Buis aan: ‘Toch komen er maandelijks ook nog veel schades via de standaard schadeformulieren binnen’. Het Verbond van Verzekeraars en verzekeringsmaatschappijen zien schades in de toekomst het liefst allemaal digitaal gemeld worden. Het Verbond van Verzekeraars werkt op dit moment aan en plan om deze doelstelling te realiseren. ‘Ondanks de vele schademeldingen behoeft de app intensivering, een plan hiervoor is in ontwikkeling. Hier wordt meer over bekend tegen de zomer’ aldus Buis.

Wil jij de app downloaden? ga dan naar mobielschademelden.